Rodokrosit

Egenskaper: Rodokrosit ger oss kärlek och balans i relationer. Den förmedlar en pulserande elektrisk energi, universums kraft som är det starkaste av allt - kärlekens kraft! Den hjälper till att skapa nya världar, världar av kärlek och förhoppningar för sin användare.



Turkos

Egenskaper: Turkosen är en andlig läkare som ger frid i sinnet. Den kan också fungera som en skyddanda och stödjande guide genom det omedvetna. Turkos har använts av både nordamerikanska indianer och tibetanska schamaner för sina skyddande egenskaper och andliga kvaliteer.

Allmän information:
Turkos är sällsynt och finare fyndigheter är dyrbara. Dess unika färgton har gjort att den använts till smycken och dekorativa inlägg under flera tusen år.



Rökkvarts

Egenskaper: Rökkvartsen hjälper dig att se igenom och lösa upp negativa energifält som genererats av destruktiva tankemönster och emotioner såsom ilska, hat, hämnd och dömande värderingar. Den kan användas till djup avslappning, meditation och för att gå bortanför sitt jags begränsningar.

Allmän information:
Stora, färglösa kvartskristaller kallas bergskristall.
I berggrunden förekommande kvartsvarianter som är färgade på grund av föroreningar är ametist, rosenkvarts, citrin och rökkvarts.Kvarts har använts av stenålders samhällen över hela jordklotet för att tillverka stenredskap.


Jade

Egenskaper: Jade är en lyckosten som dyrkats i Asien i 1000-tals år. Jade stödjer oss att förverkliga våra möjligheter, vara tålmodiga och trogna vårt mål. Den utstrålar stillhet, frid och inre harmoni. Sov med den under huvudkudden så minns du lättare dina drömmar. Det hjälper dig att förstå vilka känslor du förlöser med hjälp av drömmen.

Allmän information:
Jade hittats framför allt i kinesiska Turkestan och Centralamerika. Jade varierar i färg från mycket mörkt grön till vit.



Akvamarin

Egenskaper: Akvamarin ger renhet, klarhet och mod i vår kommunikation - med omvärlden såväl som med oss själva. Den hjälper dig att flöda över och bjuda omgivning friskt vatten - låt dina känslor springa fram inom dig som en källa till insikt och ärlighet, låt dig själv komma till tals. Uttryck det inre hav som böljar inom dig av lekfullhet, poesi och kreativitet.


 

Allmän information: Akvamarin förekommer bl a i Ryssland, Sri Lanka, USA och Kenya
.


Bergskristall

Egenskaper:  Bergkristallens energi symboliserar harmoni, balans och synkronicitet. Den sägs traditionellt harmonisera och sammanlänka tankar, känslor och medvetande med universums existentiella kraft.

Allmän information:
Bergkristall är en färglös, helt genomskinlig och klar variant av mineralet kvarts. Bergkristall används inom smyckeindustrin där den bland annat ersätter diamant. I Sverige finns bergkristall främst i de norra delarna




Ametist

Egenskaper: Ametisten är djupt lugnande för tankar och känslor. Den sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametisten är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Den stärker vår intuition och andliga närvaro.

Allmän information:

Ametisten är en ädelsten, en purpur- till violettfärgad variant av mineralet kvarts. Den är den mest populära av kvartserna. De vanligaste fyndplatserna för ametisten är först och främst Brasilien, men den finns också i Uruguay och Madagaskar. Man kan hitta ametist i Sverige också, i Dannemora, Grängesberg och Dalkarlsberget. I Sverige har ametist använts som smyckessten åtminstone sedan vikingatiden.





Agat

Egenskap: Agat är inte en sten för lyx och glamour. Den värnar om det enkla, nära och självklara. Den tar gärna musten ur yviga och grundlösa ambitioner men stöder lugn och ro, hjälper oss att släppa rädsla kring vår överlevnad för att våga ge mer av oss själva. Agaten sägs vara bra för trädgårdsarbete och kärleksmagi. Ge agat till den ditt hjärta trånar efter.

Allmän information: Det finns olika varianter på agat. Agaten färgas ofta för att ytterligare visa de fina band som finns i stenen. Färgen försvinner dock med tiden. Solljus är vanlig orsak till att färgen försvinner. Agaten används i smyckesindustrin.


Rosenkvarts

Egenskaper: Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva.
Den ger lugn och känslomässig förtröstan. Den förbinder den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav.

Allmän information:  Rosenkvarts är ett mineral som är oftast lite mjölkigare snarare än genomskinligt och mer eller mindre rosa. Den heter rosenkvarts pga färgen. Man kan hitta stenen bland annat i Brasilien, Madagaskar och USA samt i Härjedalen, Sverige.




RSS 2.0