Pyssel och vårfix!

Våren och sommaren bjuder in till mycket färg och olika materialblandningar! Här kan ni få ett tips om hur man själv från grunden kan göra ett sommrigt armband. Normalt sätt är jag inte så förtjust i att jobba med material som trä då det lätt kan se ut som något dagis pyssel men kunnde inte låta bli när jag gick in på Panduro Hobby förra veckan och såg att de hade gjort en massa färgsprakande halsband och armband med träkulor som låg i deras skyltfönster och blev tagen av färgerna. Gör ett armband eller halsband till dig själv eller med dina barn.

Detta är enkelt och barnsligt gulligt att bära nu till sommaren!

Det du behöver är:
Kulor i trä, finns i olika storlekar, pensel eller skummgummiapplikator, Hobby färger (halvblank), tandpetare, Ocean lack blankt,  vaxad bomullstråd eller elastisk tråd. Väljer du som jag att använda vaxad bomullstråd så behöver du fästen för tråden, plattång, kabinhake samt bindringar. Allt detta finns att köpa på välsorterade hobby affärer ex: Panduro Hobby. Fråga personalen om hjälp, de är kunniga och serviceinriktade. Jag har valt att använda mig av färger som guld, ceriserosa, orange.

♥ Börja med att lägg ut ett tidningspapper som skydd och underlag att jobba på.

♥ För att undvika att bli super kladdig så rekommenderar jag tandpetare som du sticker in träkulan i medans du målar. Men lite kladd får man räkna med och färger är vattenburen så det går lätt att tvättabort.Färger torkar ganska snabbt. Tänk på att pensla på färgen i ett jämt lager. Torktid cirka 15-20 min då det är en liten yta med tunnt lager.


♥ När färgen är torr så tar du en ren pensel och lackar på Ocean lacket som gör att träkulan glänser och inte blir matt och låt lacket torka. Torktid cirka 15-20 min då det är en liten yta med tunnt lager.

♥ Trä på kulorna på valfri tråd, antingen kan du använda dig av elastisk tråd eller sidenband, mockaband som du kan göra en knut mellan varje kula för att få en rolig effekt eller vaxad bomullstråd. Tänk på att köpa fästen för bandet och bindringar och ett lås.






Tävlingar ut armband "budskap" Happiness

Nu har du chansen att vinna ett unikt armband från I believe smycken! Allt du behöver göra är att skriva in ditt namn och e-mail i kommentarer (obs! e-mailen är det bara jag som har tillgång till). Så kommer jag att slumpmässigt dra en vinnare av alla deltagare den sista april. Tävlingen pågår till den 31:a april. Tipsa dina vänner och bekanta!  Du kan endast delta i tävlingen 1 gång. När tävlingen är avslutad så kommer ett vinnarmail att skickas hem till dig där du endast behöver svara med din adress för att få armbandet hemskickat till dig. Enkelt och lätt! Det kan bli du som vinner så passa på att vara med i tävlingen. Detta armband har bl a Blondinbella och har visat upp på sin blogg. Se inlägget på hennes sida: http://blondinbella.se/halo-pa-riktigt/#_kommentarer


Bild från: blondinbella.se



Lycka till!



En massa ny inspiration!

Vilken härlig helg påsken har bjudit på? Underbart väder och en massa god mat! Jag har varit på mitt smulltronställe och hämtat in en massa ny inspiration. St:Annas skärgård, Gryt som ligger en bit utanför Valdermarsvik i Östergötland är ett av de ställen som får mig att koppla av och ger mig nya ideér i mitt skapande. Hoppas eran helg har varit bra? Nu i veckan kommer jag att lägga ut en ny tävling på bloggen där ni kan vinna ett Happiness armband. Mer om tävlingen kommer att läggas ut på bloggen imorgon!

Vi hörs!



Vill önska er en skön påsk!



Dessa påskägg har jag gjort själv. Och det kan vara ett perfekt påsklovs pyssel du och dina barn kan göra eller om du vill sitta själv och ha lite egen kreativ tid. I år valde vi att ha lite mer färg i vårat påskris. Här får din fantasi bestämma.
Detta behöver du ha:

  • Köp eller plocka eget påskris (i mitt fall plockade jag själv)
  • Små el stora frigolit ägg
  • Hobby färg + pensel eller skumgummi applikator
  • Öglepinnar som används för smyckestillverkning eller tjockare ståltråd.
  • Eventuellt pärlor eller annan dekor, jag har valt att använda pärlor som avslut.
  • Sidenband eller hampasnöre som fäste

Annat skoj att dekorera med - urklipp från servetter (limmas på), paljetter + mininålar att fästa med. Allt detta finns att köpa på Panduro Hobby

Lycka till!


Grattis Camilla Kostenniemi!

Nu är tävlingen avslutad och den lycklige och värda vinnaren kommer att bli kontaktad via mail!

Grattis Camilla som vann ett halsband "My choise" med bästa motivering:


"Den 17 juli 2008 kom livet och knackade på min dörr. Min intention har hela tiden varit att jag ska leva och må bra, och det gör jag.

"When you change the way you look at things, the things you look at change".

Tankens kraft är enorm och med hjälp av den kan du överleva och klara av allt vad livet har att erbjuda.

- I believe and that´s why I live, Camilla"

Tack till alla er som deltog i tävlingen och den 14/4 startar en utlottning där man kan vinna ett exlusivt armband från I believe smycken. Glöm inte att delta!




RSS 2.0